Webdesign

Je website is je online visitekaartje

Het is ontzettend belangrijk dat je website er visueel aantrekkelijk uitziet, je website is namelijk het online visitekaartje van je bedrijf. Natuurlijk is het belangrijk dat je website goed werkt maar hij moet er ook fantastisch uitzien. Een professioneel en goed ontwerp die aansluit bij de (huis)stijl van je bedrijf kan een flinke bijdrage leveren aan het vertrouwen van de bezoeker. Als de bezoeker een goed gevoel heeft bij het uiterlijk van je website is de kans vele malen groter dat deze zich ook verdiept in de content die op je website te vinden is en dus langer op je website verblijft. Een langere verblijfsduur is goed voor de zoekmachine optimalisatie en daarbij zie je dat bij een langere verblijfsduur ook vaak de conversie verhoogd.

Onder webdesign valt bij Pixel Architect ook het ontwerpen van online banners, online magazines, digitale nieuwsbrieven, online presentaties en het ontwerpen van smartphone apps.

De schetsfase

De schetsfase gebeurd altijd tijdens een persoonlijk overleg, tijdens dit overleg wordt er besproken welke onderdelen in de website moeten komen en worden de eerste ideeën van hoe de pagina's eruit moeten komen te zien uitgeschetst.

Het functionele ontwerp

Ook wel bekend als wireframes. De ideeën en schetsen die gemaakt zijn tijdens het overleg worden uitgewerkt in een simpel design waarbij er nog geen aandacht is voor fonts, afbeeldingen en kleuren en puur is om het skelet van de website en de customer journey te bepalen en vast te leggen.

Het visuele ontwerp

De laatste fase is het visuele ontwerp; nadat de functionele ontwerpen zijn goedgekeurd worden deze omgezet in een definitief ontwerp met de juiste kleuren, fonts, tekstgrote en afbeeldingen en krijgt de website de look & feel van een echte website.

Mobile first

Het is gebruikelijk dat een website wordt ontworpen zoals deze op een desktop of laptop eruit komt te zien. Daarna wordt er vaak een (simpele) vertaling gemaakt naar een smartphone versie. Wellicht heeft jouw website meer bezoekers via de smartphone dan via een desktop of laptop. In dit geval is het beter om met een mobile-first gedachte te ontwerpen, hierbij wordt er eerst een design gemaakt voor de smartphone en wordt deze later vertaald naar een desktop versie. Andersom dus wat vaak gebruikelijk is, dit is belangijk omdat er goed nagedacht moet worden over wat de bezoeker op het kleine scherm als eerste te zien krijgt.

Ben je opzoek naar een professionele website voor jouw bedrijf?
Pixel Architect ontwikkelt mooie en mobielvriendelijke WordPress websites.